GPS Machine Besturing

Machinebesturing, oftewel graven met behulp van een GPS systeem, is de laatste jaren sterk in opkomst. De kwaliteit en snelheid van het werk neemt enorm toe als de machinist gebruik kan maken van een GPS systeem. De graafbak wordt door middel van sensoren en antennes verbonden met satellieten die op een paar centimeter nauwkeurig op een scherm in de cabine, aan de machinist de stand van de bak ten opzichte van zijn werk laat zien. De machinist krijgt realtime informatie over zijn werk: dieptes, lengtes, afschotten, hoeveelheden etc. en kan de graafmachine zelfs gebruiken om de voortgang in het werk te controleren en vast te leggen door middel van logpoints, die de machine zelf maakt.

Zo is het ook mogelijk om een model in de machine te sturen met de data van een vooraf gedaan bodemonderzoek (bijv. met GPR) en zijn gedetecteerde kabels en leidingen als 3D model op het scherm te tonen. Dit is een bewezen methode om graafschades te beperken.

3D GWW is één van de weinige echte specialisten op het gebied van machinebesturingsmodellen. 3D GWW is merkonafhankelijk en kan voor elk type machinebesturing het juiste model (bestandformaat) vervaardigen en deze zelfs voor de opdrachtgever naar de met GPS uitgeruste machine sturen. 
Button